BK-Svømming

...vi vil og kan i vann!

Nyttig informasjon i forbindelse med svømmestevner

Butterfly_Bergkameratene

Avreise

Det er viktig å lese mail fra BK Stevne/Stevne BK. Der vil det stå litt om avreise tidspunkt. Om vi skal reise felles, eller om det er oppmøte direkte. Viktig når det er felles avreise at en sier ifra til lagleder om en kjører direkte til stevne, og eventuelt hvem en har med seg i bilen av svømmere.

Oppmøte

Det er viktig å komme tidsnok til stevnet. All informasjon om oppmøtested og tid (innsvømming) står på påmeldingen. Vær i svømmehallen der stevnet skal være ca. 20 minutter før innsvømmingen starter.

Oppfølging av trenere under stevnet

En til to trenere er med på hvert stevne. Meld fra til trener når du har ankommet svømmehallen. Trenerne gir individuell info om når svømmeren skal starte, heat og bane. Det gis også individuell og konstruktiv tilbakemelding etter hvert løp.

NB! Svømmeren har selv ansvar for å holde styr på når man skal svømme, trener vil ikke ha mulighet til passe på at man møter til riktig øvelse og heat. Her er det viktig at foreldre også hjelper til.

Ta kontakt med trener rett etter hvert løp.

 

Oppvarming - innsvømming

Oppvarming før konkurranse er viktig. Da får du prøvd bassenget, testet vendinger og svømt av deg litt nervøsitet. Trenerne gir instruks for hvordan oppvarmingen skal foregå.

Klær

Det er viktig å ha med seg nok klær, se listen under. Det er ikke behagelig, og heller ikke lurt, å gå rundt i den samme våte badedrakten/buksen en hel stevnedag. Hvis det er lenge mellom øvelsene er det best å skifte til tørr badedrakt/bukse (alternativt undertøy). Hvis ikke det er tid, eller du ikke har med deg flere tørre drakter/bukser, bør du tørke deg godt og ta på klær og sko/slipperser, og gjerne med sokker.

Utstyr som alltid skal være med på stevner:

 • Treningsdress (genser/jakke og bukse)
 • T-skjorte gjerne med BK
 • Joggesko, slipperser, sokker
 • Badedrakter/bukser – gjerne flere, avhengig av antall øvelser
 • Svømmebriller – 2 stk, må ha et i reserve
 • Badehette – 2 stk, må ha i reserve. Gjerne med BK emblem og navn
 • Håndkle – gjerne to
 • Drikkeflaske
 • Matpakke – stor og sunn matpakke
 • Mat

  På svømmestevner er det alltid kafeteria, men det er som regel mest kaker. For å svømme bra en hel dag trengs det ordentlig mat! Ta med en skikkelig matpakke – og sørg for å spise frokost før du drar hjemmefra. Matpakken kan bestå av (grove) brødskiver med ost, skinke eller annet pålegg, Pastasalat, yoghurt, frukt, rosiner og nøtter. Se også følgende link http://bksvomming.no/deltagelse/konkurransemat.html

  Drikke

  Drikkeflasken til vann skal alltid være med. I løpet av et stevne bør du drikke minst en liter eller mer, hvis du orker.  

  LYKKE TIL PÅ STEVNENE - Husk at persene dine er viktigere enn premie – det er alltid gøy å forbedre sine egne tider.

  Nyheter fra VG-NETT

  Du er her: Hjem Deltagelse Nyttig informasjon i forbindelse med svømmestevner