BK-Svømming

...vi vil og kan i vann!

Reykjavik International Games 2015 - Reisebrev fra BK svømmere på tur

15. til 20. januar, var Mari, Eirik og jeg på stevne i Reykjavik på Island. Turen var i regi av Drammen Videregående Skole, Toppidrettslinja. Stevnet var en del av det som blir kalt Reykjavik International Games (RIG). RIG 2015 hadde deltakere fra over 40 forskjellige land, og det ble konkurrert i 19 forskjellige idretter. Konkurransen innenfor svømming var stor, blant deltakerne var blant annet Mie Ø. Nielsen fra Danmark, tidligere Europamester på 100 m rygg.  

Det var mye bra svømming. Mari leverte syv knallsterke løp. Eirik var kun få hundredeler unna NM krav, tre A-finaler og to B-finaler.  Og jeg, klarte å kapre plass i en B-finale. Ekstra stas var det at finalene ble direktesendt på Islandsk TV.

Som avslutning på Reykjavik International Games ble det arrangert en storslagen galla-middag. Det ble servert masse god mat. Det ble holdt en flaggseremoni hvor alle de deltakende landene var representert. Det var også masse annen underholdning, som forskjellige show hvor flere av de forskjellige idrettene ble presentert. Det var magiker, en som balanserte på ”en haug av stoler”, musikk og taler, blant annet en tale av borgemesteren av Reykjavik, Jon Gnarr.

Selv om vi var på stevne, fikk vi også tid til litt trening, sightseeing og shopping.

Dagen før vi skulle reise hjem var vi på shopping i Reykjavik. Vi gikk rundt i handlegatene i sentrum, men det ble en noe kald opplevelse på grunn av ekstremt ”vått vær”. Men, etter å ha kommet "i hus" på Kringla Kjøpesenter – inntak av litt varm mat og ennå mer shopping – var vi alle enige om at det hadde vært en fin dag! Spesielt fordi den ble toppet med en avsluttende treningsøkt i bassenget, med fokus på gli + en velfortjent tur i de varme badene.

På hjemreisedagen rakk vi akkurat en bitte liten tur innom den Blå Lagunen, det ble som sagt en meget kjapp tur, men det kvarteret vi var der - var garantert verdt opplevelsen!

En flott tur, med mange nye og gode opplevelser!

Tusen takk til Toppidrettslinja / Petter / Eirik – for at Mari og jeg fikk være med dere på tur!

Hilsen Oda

 

Linken til TV-sendingen (starter på 50.20): http://ruv.is/sarpurinn/reykjavikurleikarnir-2015/17012015-1

Mari og meg foran konkurranse bassenget.

Alle svømmerne på tur.

Alle svømmerne og de voksene i den Blå Lagunen.

 

 

Nyheter fra VG-NETT

Du er her: Hjem Galleri Reykjavik International Games 2015 - Reisebrev fra BK svømmere på tur